LUKA MODRIĆ Uvijek vjeran!

Prema pravilima FIFA-e, nacionalnim selekcijama zabranjena je uporaba posebno dizajniranih traka, te je naglašeno da se moraju koristiti opremom organizatora.

Kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić jedan je od nekolicine igrača koji su odbili nositi kapetansku traku s motivom obrnutih duginih boja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru. Zahtjevi različitih organizacija za “ljudska prava” iz mjeseca u mjesec se intenziviraju i samim time se i FIFA kao krovna nogometna organizacija našla pod pritiskom europskih nacionalnih nogometnih saveza okupljenih pod kišobranom kampanje “One Love” (“Jedna ljubav”).

Kampanja “One Love” promiče uključivost i jednakost tzv. “LGBT+” skupine. Potekla je iz Nizozemske, a kampanji su se do sada priključile: Belgija, Danska, Francuska, Njemačka, Norveška, Švedska, Švicarska i Wales.

Luka Modrić, nogometaš Real Madrida i najbolji igrač Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. godine, dobitnik “Zlatne lopte” France Footballa, FIFA-ine nagrade “The Best” za najboljeg svjetskog nogometaša i nagrade UEFA-e “Igrač godine” za najboljeg europskog nogometaša 2018. godine, jedan je od najvećih nogometnih uzora današnjice. Svojim nastupima, zalaganjem, ali i privatnim životom utječe na generacije mladih sportaša i ljudi diljem svijeta.

Uz Hrvatsku u kampanji “One Love” ne sudjeluju Srbija, Portugal i Španjolska, dok će kapetan Poljske nogometne reprezentacije Robert Lewandowski nositi traku u bojama zastave Ukrajine.

Komentiraj